BAÜN’de Akademik Ödül ve Akademik Teşvik Ödül Töreni Gerçekleştirildi

Balıkesir Üniversitesinde (BAÜN) 2023-2024 Eğitim-Öğretim Yılı Akademik Ödül ve Akademik Teşvik Ödül Töreni düzenlendi. BAÜN Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi Şehit Fethi Sekin Konferans Salonunda düzenlenen törene; Balıkesir Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yücel Oğurlu, Balıkesir Vali Yardımcısı Ömer Faruk Günay, BAÜN Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Cevdet Avcıkurt, Prof. Dr. Murat Doğdubay, Prof. Dr. Fatih Satıl, senato üyeleri, Balıkesir Üniversitesi Vakfı Başkan Vekili Ziyaettin Tan, ödül alan öğretim üyeleri ile akademik ve idari personel katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunması ile başlayan tören, BAÜN Sağlık, Kültür ve Spor Daire Başkanlığı bünyesinde faaliyet gösteren Müzik Topluluğu Halk Müziği Ekibi tarafından hazırlanan müzik dinletisi ile devam etti. Dinleti sonrasında Balıkesir Vali Yardımcısı Ömer Faruk Günay tarafından topluluk üyelerine teşekkür belgesi takdim edildi. 

Törenin açılışında konuşan Balıkesir Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yücel Oğurlu, üniversite olarak akademik gelişimin ve ilerlemenin önemine değindiği konuşmasında, üniversiteye ve akademik dünyaya katkısı olan Balıkesir Üniversitesi akademisyenlerinin ve öğrencilerinin başarılı çalışmalarını yakından takip ettiklerini ve desteklemeyi sürdüreceklerini belirtti. Rektör Prof. Dr. Yücel Oğurlu, son bir yılda yaşanan ilerlemelerden örneklerde paylaştığı konuşmasında ödül almaya hak kazanan akademisyenleri de tebrik etti.

Tören; Balıkesir Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yücel Oğurlu ve Balıkesir Üniversitesi Vakfı Başkan Vekili Ziyaettin Tan’ın, 2023-2024 Eğitim-Öğretim Yılında Akademik Ödül alan öğretim üyelerine plaket ve ödül takdiminin ardından Akademik Teşvik Ödülleri kapsamında birimlerinde ilk üç sırada yer alan akademisyenlere belge takdimi ile devam etti.

Balıkesir Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yücel Oğurlu’nun, desteklerinden dolayı Balıkesir Üniversitesi Vakfı Başkan Vekili Ziyaettin Tan’a da plaket takdim ettiği tören, toplu fotoğraf çekimi ile sona erdi. Törende 11 akademisyen akademik ödül töreni kapsamında ödül alırken, 72 akademisyen de akademik teşvik ödülleri kapsamında belge aldı.

© 2023 Balıkesir Üniversitesi Bilgi İşlem Daire Başkanlığı & Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü